چهارشنبه 5 شهريور 1404
تاریخ : شنبه 11 شهريور 1402
کد 31906

ارائه خدمات توانبخشی بهزیستی شهرستان ری به بیش از ۱۵ هزار نفر

سرپرست معاونت توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان ری به مناسبت هفته دولت به تشریح برخی از وظایف این معاونت پرداخت و بیان کرد: در حال حاضر حوزه توانبخشی شهرستان ری ۱۵ هزارو ۶۰۰ معلول را تحت پوشش خدمات خود دارد .
به گزارش روابط عمومی بهزیستی شهرستان ری ، فاطمه غفارنژاد اظهار داشت: توانبخشی به مجموعه‌ای از اقدامات پزشکی، پیراپزشکی، اقتصادی، اجتماعی و حرفه‌ای اطلاق می‌شود که به صورت هماهنگ در جهت بهبود، درمان و افزایش کارایی افراد ناتوان انجام می‌شود تا فرد بتواند در زندگی به استقلال فردی دست پیدا کند.
 
 غفارنژاد ادامه داد:در حال حاضر حوزه توانبخشی شهرستان ری ۱۵ هزارو ۶۰۰ معلول را تحت پوشش خدمات خود دارد که شامل معلولین ذهنی، جسمی، شنوایی، گفتاری و حرکتی در سنین مختلف است که از این تعداد حدود ۹۵۰ سالمند در حوزه توانبخشی از خدمات این نهاد استفاده می‌کنند و معلولین جسمی حرکتی بیشترین میزان جامعه آماری تحت پوشش این سازمان را تشکیل می‌دهند.
 
سرپرست معاونت توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان ری با اشاره به مهم‌ترین خدمات توانبخشی که به معلولان تحت پوشش این شهرستان ارائه می‌شود از برون سپاری خدمات در جهت ارائه بهتر خدمات توانبخشی خبر دادو گفت تلاش بهزیستی در راستای توانبخشی و توانمندسازی افراد دارای معلولیت و ارائه خدمات به خانواده‌های این عزیزان باعث شده که خانواده‌ها مخصوصا دهک‌های پایین جامعه بتوانند خدمات نگهداری و مراقبت از عزیزان‌شان را در منزل به آنها ارائه کنند.
 
غفارنژاد با بیان اینکه توان بخشی فقط مخصوص افراد بزرگسال نیست، افزود: حساس‌ترین زمان برای دریافت خدمات توانبخشی دوره کودکی است که دورانی طلایی محسوب می شود و اقدامات توانبخشی در آن دوران بسیار تأثیرگذار است و می‌تواند به توانایی افراد کمک کند.
 
وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۸۰ درصد مددجویان تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان ری مستمری حمایتی دریافت می‌کنند، خاطرنشان کرد: باتوحه به اینکه تعدادی از افراد تحت پوشش دارای شغل و درآمد هستند مستمری دریافت نمی‌کنند اما برخی دیگر از معلولین به دلایل مختلف همچون نداشتن خانواده و یا اینکه خانواده آنها توان مالی و جسمی نگهداری از آنها را ندارند در مراکز شبانه روزی نگهداری می‌شوند
.
 غفارنژاد خاط نشان کرد: در سطح شهرستان ری ۴ مرکز شبانه روزی بزرگ کهریزک با ۱۶۰۰ مددجوی سالمند و معلول و سرای احسان با ۴۵۰ مددجوی اعصاب و روان و آسیب دیدگان اجتماعی، مرکزفرزندان من معلولین ذهنی بالای ۱۴ سال مرد به تعداد ۱۴۰ نفر و مرکز آوای رضوان برای معلولین ذهنی زن به تعداد ۱۳۰ نفر از پوشش کامل خدمات بهزیستی تا ارائه خدمات توانبخشی نگهداری می‌شود. همچنین در سطح شهرستان ری ۲ مرکز ویزیت در منزل  وجود دارد که در این مراکز  تعداد ۱۰۰ مددجو به صورت روزانه نگهداری می‌شوند و سه مرکز روزانه هم شامل مرکز آموزش کودکان اوتیسم و مرکز ارائه خدمات بلع و دهان و دندان و مرکز حرفه آموزی معلولین ذهنی دخترفعالیت میکنند.  
 
غفارنژاد در مورد طرح CBR گفت :طرح  توانبخشی مبتنی بر جامعه CBR با هدف ارائه خدمات توانبخشی در محل سکونت معلولین به ویژه در مناطق روستایی و حواشی شهر هم به تعداد ۱۵۰۰ نفر توسط دو موسسه مجری در حال اجرا است ودر۶ بخشداری و دهیاریهای  موجود درمنطقه ۲۰  ارائه خدمت می‌کند.انتهای پیام//
 

 
  • نوشته شده
  • در شنبه 11 شهريور 1402
  • توسط سید احمد دهقان /اداره بهزیستی/فرمانداری ری
  • تعداد بازدید 1
Aa